Acrylaatkit

Bij kitklussen kan overschilderbare acrylaatkit in sommige gevallen goed van pas komen. Deze kit is namelijk zeer geschikt als vul- en afdichtingsmateriaal bij renovaties en nieuwbouwprojecten. Acrylaatkit is een gemakkelijk verwerkbare en overschilderbare voegkit voor het afdichten van onder andere voegen, naden, kieren en scheuren. Hieronder leest u meer informatie over deze kitsoort.

OTTOSEAL Parkett
€6,68 per stuk (€8,08 Incl. btw)
OTTOSEAL A205
€2,42 per stuk (€2,93 Incl. btw)
OTTOSEAL A250
€8,03 per stuk (€9,72 Incl. btw)
OTTOSEAL A225
€4,70 per stuk (€5,69 Incl. btw)
OTTOSEAL A207
€2,34 per stuk (€2,83 Incl. btw)
OTTOSEAL A215
€4,39 per stuk (€5,31 Incl. btw)
OTTOSEAL A710
€2,82 per stuk (€3,41 Incl. btw)
OTTOSEAL A210
€2,18 per stuk (€2,64 Incl. btw)

Alles over Acrylaatkit

Acrylaatkit is een kit op dispersiebasis en daardoor een plasto-elastische kitsoort. Wanneer de acrylaatkit aangebracht is verdampt er water. Hierdoor wordt de kit harder. De kit vervormt onder druk om vervolgens te ontspannen. Acrylaatkit wordt vooral gebruikt voor het overschilderen van voegen met verf bij met name bouwprojecten. Maar acrylaatkit is nog voor veel meer geschikt. Zo wordt het ook gebruikt voor het afkitten van voegen langs deuren, kozijnen, trappen, sierlijstenplinten, plafonds, vensterbanken en pleister- en metselwerk. Daarnaast wordt acrylaatkit veelal gebruikt bij nieuwbouwprojecten en renovaties.

Siliconenkit is een veelgebruikt alternatief voor acrylaatkit maar toch heel anders. Acrylaatkit droogt sneller dan siliconenkit en is overschilderbaar. Door de hoge elasticiteit van siliconenkit wordt er bij de meeste situaties echter voor acrylaatkit gekozen. Siliconenkit heeft als voordeel ten opzichte van acrylaatkit dat het waterafstotend is. Hierdoor wordt deze kit vaak gebruikt bij sanitaire toepassingen. Acrylaatkit is echter voor vele toepassingen te gebruiken. Zo zijn er ook soorten acrylaatkit die waterbestendig zijn. Het blijft echter aan te raden om hiervoor een ander soort kit als siliconenkit te gebruiken.

Kenmerken van acrylaatkit

Voor klussen die vragen om kwalitatief hoogwaardige en overschilderbare kitsoorten zijn speciale acrylaatkitten als de Ottoseal A205 en de Ottoseal A210 geschikt. De A205 is een professionele acrylaatkit voor al het kitwerk in huis. Deze acrylaatkit is regenbestendig maar niet geschikt voor permanente waterbelasting als regen of ander zwaar weer. Daardoor is deze kit buitenshuis niet de beste oplossing.

Overschilderbaar, geurarm en UV-bestendig

De A205 heeft bovendien een bewegingsopname van 18 procent. Dit is een zeer hoog percentage voor een acrylaatkit en zorgt ervoor dat de aangebrachte kit voldoende elastisch blijft. De acrylaatkitten van Ottoseal zijn overschilderbaar, geurarm en uv-bestendig. De Ottoseal A215 is een allround acrylaatkit met een korrelstructuur. Deze kit is waterdicht tot 10 bar en daarmee ook buitenshuis goed te gebruiken. Daarnaast zorgt de korrelige structuur ervoor dat de kit zich gemakkelijk hecht aan de ondergrond.

Toepassingen van acrylaatkit

De hierboven genoemde acrylaatkitten zijn uitstekend geschikt voor:

  • het afdichten van scheuren en voegen in beton, steenpleister- en metselwerk.
  • het afdichten van kleine aansluitvoegen rondom houten kozijnen, trappen, plafonds, muren en plinten is acrylaatkit geschikt.

Acrylaatkit is makkelijk toepasbaar en hecht makkelijk op vele ondergronden en is daarmee geschikt voor vele toepassingen.

Schilderen van acrylaatkit: hoe gaat u te werk?

Zorg er allereerst voor dat de aangebrachte acrylaatkit volledig opgedroogd en uitgehard is alvorens u begint met schilderen. Dat is belangrijk voor het beste eindresultaat en om mogelijke barsten te voorkomen. Sommige acrylaatkitten zijn direct na het aanbrengen overschilderbaar, andere hebben een halfuur of langer nodig om volledig op te drogen en hard te worden. Raadpleeg hiervoor de verpakking.

Plak met een speciaal daarvoor gemaakte tape de oppervlakte met kit af. Kleur vervolgens het vlak in. Verf het hele vlak in één keer in voor het mooiste resultaat. Begin met het schilderen van de randen en werk wand voor wand. Anders kan de verf verschillend opdrogen en dit veroorzaakt kleurverschillen tussen de randen en vlakken. Laat de verf even drogen en u hebt een mooi overgeverfde gekitte plek.

Wanneer u nog meer informatie wilt hebben over onze kwalitatief hoogwaardige acrylaatkit of nog andere vragen hebt kunt u altijd contact met ons opnemen.