Acrylaatkit

Bij sommige kitklussen kan overschilderbare acrylaatkit zeer goed van pas komen. Acrylaatkit is bijvoorbeeld zeer geschikt als vul- en afdichtingsmateriaal bij renovaties en nieuwbouwprojecten. In welke gevallen is het handig om deze kitsoort te gebruiken? En wat zijn de belangrijkste kenmerken en voordelen van overschilderbare acrylaatkit? Graag geven wij u meer informatie over het aanbrengen van deze kitsoort.

OTTOSEAL Parkett
€6,68 (€8,08 Incl. btw)
OTTOSEAL A205
€2,42 (€2,93 Incl. btw)
OTTOSEAL A250
€8,03 (€9,72 Incl. btw)
OTTOSEAL A215
€4,39 (€5,31 Incl. btw)
OTTOSEAL A207
€2,34 (€2,83 Incl. btw)
OTTOSEAL A710
€2,82 (€3,41 Incl. btw)
OTTOSEAL A210
€2,18 (€2,64 Incl. btw)
OTTOSEAL A225
€4,70 (€5,69 Incl. btw)
Toon 1 - 8 van 9
Toon:

Alles over Acrylaatkit

Acrylaatkit is een plasto-elastische kitsoort. Het is een kit op dispersiebasis. Bij het uitharden verdampt er water, waardoor de kit hard wordt. Ze vervormt onder druk, om vervolgens te ontspannen. Acrylaatkit wordt primair toegepast bij klussen waar voegen worden overgeschilderd met verf. Denk bijvoorbeeld aan bouwprojecten. Ook voor het afkitten van voegen langs trappen, kozijnen, deuren, sierlijstenplinten, vensterbanken, pleister- en metselwerk en plafonds is acrylaatkit een prima optie.

Acrylaatkit is bovendien erg geschikt als vul- en afdichtingsmateriaal bij renovaties en nieuwbouwprojecten. Siliconenkit is in zulke gevallen bijvoorbeeld veel minder goed bruikbaar. Dit komt vooral siliconenkit, na uitharding, weinig hechting geeft. Vaak moet er dan nog gestukt, geverfd of behangen worden. Door de elasticiteit van siliconenkit zal de verf na het overschilderen bovendien makkelijk gaan scheuren, een verschijnsel dat al snel leidt tot onooglijke resultaten

Kenmerken van acrylaatkit

Speciale acrylaatkitten zoals de Ottoseal A205 en de A210 zijn geschikt voor een keur aan toepassingen die vragen om kwalitatief hoogwaardige en overschilderbare kitsoorten. De professionele A205 is bijvoorbeeld een prima acrylkit voor al uw kitwerk in huis, maar niet geschikt voor permanente waterbelasting (regen). Voor buitentoepassingen in zwaar weer zijn deze kitsoorten dus niet de beste keus. De acrylaatkitten van Ottoseal zijn behalve overschilderbaar ook geurarm en behoorlijk uv-bestendig. De A205 heeft bovendien een bewegingsopname van 18 procent, wat zeer hoog is voor een acrylaatkit. De Ottoseal A215 is een kit met een korrelstructuur en onder meer toepasbaar voor reparaties van structuurrijk pleisterwerk.

Toepassingen van acrylaatkit

De bovengenoemde acrylaatkitten kunnen worden gebruikt voor bewegings- en aansluitvoegen met slechts een geringe belasting. Denk bijvoorbeeld aan voegen tussen houten raam- en deurkozijnen, vensterbanken, metsel- en pleisterwerk, rolluikkasten of beton.

Wel of geen acrylaatkit?

De vraag of u wel of geen overschilderbare acrylaat kit moet gebruiken hangt grotendeels af van het soort klus. Voor het afkitten van sanitaire ruimtes of andere vochtige plekken is acrylaatkit geen optie. Het is aan te raden om in dergelijke gevallen te kiezen voor speciale sanitair- of natuursteenkit. Deze kitsoorten zijn weliswaar niet overschilderbaar, maar wel schimmelwerend en speciaal toegerust op de andere uitdagingen die het kitten van vochtrijke omgevingen met zich meebrengt. Bij het overschilderen van acrylaatkit kunt u het beste kiezen voor verfsystemen op waterbasis. Toch verdient het, zeker gezien het brede scala aan verkrijgbare verfsoorten, altijd aanbeveling om vooraf na te gaan of een bepaalde verf en de gebruikte acrylaat kit compatibel zijn.

Werkwijze bij het schilderen van acrylaat kit

Kit de randen bij voorkeur in één keer af met acrylaatkit. Laat de kit eerst volledig uitharden voordat u begint met schilderen. Dat levert namelijk het beste eindresultaat op. Begin met het schilderen van de randen, waarbij u kunt gewoon over de acrylaatkit heen kunt schilderen. Zorg wel voor voldoende verf, vooral om te voorkomen dat er aanzetstrepen verschijnen bij het ‘inkleuren’. Werk ook wand voor wand, want anders kan de verf verschillend opdrogen en ongewenste kleurverschillen tussen de randen en de vlakken veroorzaken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze kwalitatief hoogwaardige en acrylkit? Neem dan gerust contact met ons op.