• wit C01
  • ..
Uw gegevens
Omschrijving OTTOSEAL A210 400 ml wit

De Ottoseal A210 400 ml worst is een acrylaatkit die geschikt is voor veelzijdige toepassingsgebieden zonder al te veel belasting. De professionele kit wordt bijvoorbeeld veelvuldig ingezet in de interieurbouw. Andere toepassingsgebieden voor de A210 zijn:

  • Rek- en aansluitvoegen met slechts weinig belasting. Denk bijvoorbeeld aan voegen tussen houten vensters, ramen van deuren en metselwerk of pleister- en betonwerk.
  • Voegen en aansluitingen op beton, poreus beton, pleister, metselwerk, hout, gipskarton, vezelcement, rolkasten en vensterbanken.

Staat uw gewenste kleur er niet tussen? Dan kunnen wij ook op uw verzoek een kleur op maat laten maken. Neem contact met ons voor de mogelijkheden of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Toepassingen

  • De Ottoseal A210 is een 1-componentige afdichtingskit van acrylaat.
  • De kit heeft een toelaatbare vervorming van tien procent conform de ISO 9046-norm.
  • De A210 is geurarm en overschilderbaar volgens DIN 52452.
  • De Ottoseal A210 is overstrijkbaar en lakbaar.
  • Deze acrylaatkit kan tot 48 uur bij een temperatuur van -10 graden opgeslagen en getransporteerd worden.
  • De A210 heeft een huidvormingstijd van vijf tot tien minuten bij een temperatuur van 23 graden.

Voorbehandeling van het met de A210 te kitten oppervlak

Om optimaal te kunnen profiteren van de veelzijdige en overschilderbare Ottoseal A210, is het belangrijk om het te bewerken vlak eerst goed onder handen te nemen. Let met name op de hechtvlakken voor het aanbrengen van de kit. Die moeten namelijk schoon, droog, vetvrij en draagkrachtig zijn. Alle verontreinigingen, zoals oplosmiddelen, conserveermiddelen, vetten, oliën, stof, water en resten van lijmen en afdichtingskitten, dienen verwijderd te worden. Maak voor het reinigen van niet-poreuze ondergronden bijvoorbeeld gebruik van de OTTO Cleaner T (de afluchttijd bedraagt circa 1 minuut) en een schone, pluisvrije doek. Ontdoe poreuze ondergronden mechanisch van losse deeltjes. Een staalborstel of een slijpschijf zijn de ideale gereedschappen voor dit klusje.

 

Houdbaarheid

De uiterste houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Leef die zo strikt mogelijk na! Wij raden aan om onze producten in de ongeopende, originele verpakking droog (< 60 % rlv) bij een temperatuur tussen 15 °C en 25 °C op te slaan. Worden de producten over een langere periode (meerdere weken) bij hogere temperaturen en een hoge luchtvochtigheid opgeslagen of getransporteerd, dan kan dat de houdbaarheidstijd van de A210 nadelig beïnvloeden. De eisen aan elastische afdichtingen en verlijmingen zijn ook afhankelijk van de heersende invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan extreme temperatuurschommelingen, rek- en trekkrachten of herhaaldelijk contact met water.