• sanitairgrijs C18
  • ...
Uw gegevens
Omschrijving OTTOSEAL S34 400 ml

De Ottoseal S34 is vooral toegesneden op het afkitten van vloervoegen. Denk bijvoorbeeld aan chemisch belaste vloer- en aansluitingsvoegen in ruimtes als zuivelfabrieken, slachterijen, drank- en levensmiddelenfabrieken en industriële keukens. Daarnaast is deze professionele siliconenkit ook uitstekend toegerust op het afdichten van mechanisch belaste vloer- een aansluitvoegen in opslag- en fabriekshallen, verharde binnenplaatsen, boven- en ondergrondse parkeergarages, ateliers en wasstraten.

Door de zeer hoge kerfsterkte en de hoge doorscheurweerstand is de Ottoseal S34 prima geschikt voor oppervlaktes die aan regelmatige machinale reiniging worden blootgesteld. Let er wel goed op dat de voegen niet door harde reinigingsborstels worden beschadigd en dat bij het gebruiken van een hogedrukreiniger een minimale afstand van 50 centimeter tussen de spuitkop en kit aangehouden wordt. 

Toepassingen

  • De Ottoseal S34 is een neutraal vernettende, 1-componentige afdichtingskit op siliconenbasis.
  • De kit heeft een zeer hoge mechanische stevigheid en beschikt over een hoge kerf- en doorscheurvastheid.
  • De S34 is zeer goed bestand tegen diverse chemicaliën.
  • Het materiaal beschikt over een buitengewoon hoge temperatuurbestendigheid tot 265 graden Celsius.
  • De S34 beschikt over een zeer goede verouderings-, UV- en weerbestendigheid. De kit is bovendien niet corrosief.
  • Deze kit is in onbeschermde staat niet geschikt voor veelvuldig bereden oppervlakten zoals ruimten met intensief vorkheftruckverkeer.
  • De Ottoseal S34 is prima bestand tegen machinale reiniging met een hogedrukspuit.
  • De siliconenkit is veilig te gebruiken rondom levensmiddelen.

Voorbehandeling van de te kitten vlakken

De hechtvlakken waarop de S34 wordt aangebracht moeten schoon, vetvrij, droog en draagkrachtig zijn. Draag er verder zorg voor dat de hechtvlakken goed ontdaan worden van alle verontreinigingen. Denk hierbij aan oplosmiddelen, conserveermiddelen, vetten, oliën, stof, water of resten van lijmen en afdichtingskitten. Gebruik voor het schoonmaken van niet-poreuze ondergronden OTTO Cleaner T en een schone, pluisvrije doek. Voor het reinigen van poreuze ondergronden kunt u beter terugvallen op een staalborstel of slijpschijf.

Bijzondere instructies

Vermijd contact met bitumenhoudende materialen en weekmakers zoals butyl, EPDM, neopreen of isolatie- en teerlagen. Tijdens de uitharding worden geleidelijk geringe hoeveelheden van een oximeverbinding vrijgezet. Zorg tijdens de verwerking en uitharding voor voldoende luchttoevoer. De verhardingstijd verlengt met de toenemende sterkte van de laag silicone. 1-componentige silicone is niet geschikt voor vlakke verlijmingen, tenzij de speciale constructieve voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Wilt u de siliconenkit in lagen dikker dan 15 millimeter aanbrengen? Neem dan voor het kitten contact op met onze technische afdeling. Bij veel verkeer (bijvoorbeeld veelvuldig op en neer rijdende heftrucks) is het raadzaam om de elastische voegen met een protectieprofiel of beschermplaat af te dekken. Bij sterk belaste vloervoegen die breder zijn dan 15 millimeter raden wij sowieso altijd het gebruik van beschermingsplaten aan.